Texels Kookboek - Wildbouillon, dubbelgetrokken en geclarificeerd

Ingrediënten
2 lt wildbouillon 2 eiwitten losgeklopt. 200 gr wildvlees 50 gr bouquet van wildbouillon

Hulpmiddelen
zeef passeerdoek grote pan

Voorbereiding

Bereiding

Laat de wildbouillon afkoelen tot circa 30 graden Celcius.

Draai voor het dubbeltrekken en clarifique het wildvlees samen met het bouquet door de grove plaat van de gehaktmolen. Dit kan ook in de keukenmachine door enkele keren kort in te schakelen (pulsen). Meng de losgeslagen eiwitten door het gemalen vlees.

Roer de clarifique door de lauwe bouillon en breng deze voorzichtig tegen de kook aan en blijf voortdurend over de bodem roeren, de ingrediënten moeten licht in beweging blijven. Pas op: de bouillon mag niet meer koken!

Laat het geheel circa 2 uur trekken en zeef de bouillon door een fijne zeef en vervolgens door een met een natgemaakte passeerdoek beklede zeef. Breng de bouillon weer tegen de kook aan en verwijder het eventueel vrijgekomen vet. Breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Soort gerecht: Aantal personen: Bereidingstijd: circa 2½ uur
Wijntip:

Eet smakelijk !!